Blog: waarom heb ik gekozen voor een Paddock Paradise?

Heel eerlijk: ik was niet per se op zoek naar een Paddock Paradise.
Waar ik wel naar op zoek was? Een plek waar Rav veel bewegingsmogelijkheid zou hebben. Ik wilde Rav maximaal in de winter ‘s nachts op stal en de rest van de tijd buiten maar het liefst 24/7 buiten met schuilmogelijkheid. Een plek waar voldoende ruwvoer wordt gegeven van goede kwaliteit (dus geen kuil). En een plek waar altijd sociaal contact mogelijk was met andere paarden.
Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat ik Rav goed kan bereiken, dus ik wilde maximaal een half uur moeten rijden.
Met deze eisen in mijn achterhoofd ging ik op zoek naar een nieuwe plek.
Voordat ik uitleg waarom ik uiteindelijk voor een Paddock Paradise heb gekozen wil ik graag even kort uitleggen wat een Paddock Paradise is.
In het wild leggen paarden op een dag heel wat kilometers af. Ze zoeken naar de juiste plaatsen om te eten, te drinken en te rusten. Een Paddock Paradise bootst deze omstandigheden na, door verschillende plekken te creëren waar de paarden moeten eten, drinken en rusten. Zo worden de paarden gestimuleerd om veel te bewegen, wat belangrijk is voor het welzijn van het paard.
Hoe kwam ik bij een Paddock Paradise terecht?
Van een kennis kreeg ik de tip dat er een Paddock Paradise in Peperga zat. Ik heb toen de website bekeken en een e-mail gestuurd. Al snel kreeg ik de reactie dat er nog wel een plek was en dat ik kon komen kijken.
Ik ben er op een zomeravond heen gegaan. Dit Paddock Paradise heeft een zogeheten track (pad) om de buitenbak heen lopen en een stuk het bos in. Er zijn verschillende voerplekken en een waterplek. De paarden kunnen schuilen aan de bosrand, in het bos of in een schuilstal. De paar vragen die ik had, onder andere over de kwaliteit van het ruwvoer, werden meteen beantwoord door de eigenaar. Dit is iets wat ik persoonlijk heel belangrijk vind: een eigenaar die kennis heeft van paarden en dezelfde visie op het houden van paarden heeft.
Aan mijn eisen werd met gemak voldaan: veel beweging, goed (droog) hooi en een leven in groepsverband. Toen ik weg reed wist ik het eigenlijk al wel: dit is de juiste plek voor Rav.
Rav staat nu twee maanden in het Paddock Paradise, en ik ben nog steeds heel tevreden.  Hij lijkt heel relaxed en ik zie hem vaak spelen en kroelen met de andere paarden.
Ben je op zoek naar een nieuwe plek voor jouw paard? Overweeg dan zeker een Paddock Paradise!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close