Blog: waarom ben ik Freestyle instructrice geworden?

Er zijn zoveel systemen en instructeursopleidingen in de paardensector…
Waarom heb ik  dan voor het Freestyle Systeem gekozen?
In deze blog vertel ik je hoe ik Freestyle Instructrice ben geworden.

Hoe ik bij het Freestyle Systeem terecht kwam
Een paar jaar geleden zocht ik een instructrice voor mij en Rav. Ik kende het Freestyle Systeem nog niet en was er dus ook niet echt naar op zoek. Ik zocht naar iemand die geduld had en respect voor het paard. Ik ben uiteindelijk via marktplaats bij een Freestyle instructrice terecht gekomen.
De lessen waren echt heel fijn, maar ik besteedde op dat moment nog niet echt aandacht aan het feit dat ik met het Freestyle systeem werkte. Wel merkte ik dat wat we deden (loswerken en grondwerk) allemaal in logische stappen was opgedeeld. Ik vond het een hele prettige manier van werken.

#nooituitgeleerd
Toen ik klaar was mijn opleiding tot bewegingstherapeut wilde ik graag nog meer leren over het trainen van paarden. En dan vooral over het trainen in geval van blessures, revalidatietraining dus.
Toen kwam ik de Freestyle Academy van Emiel Voest tegen en herinnerde ik me dat ik les had gehad van Freestyle instructrice. Ik ben naar een open dag geweest en was meteen enthousiast.

Opleiding tot revalidatietrainer
Om bij de Freestyle Academy de opleiding tot revalidatietrainer te volgen moet je eerst de leergang paardenwelzijn afronden. Dat was eigenlijk heel handig, zo kon ik meteen kijken of het me beviel op de Freestyle Academy.
Vanaf het eerste moment voelde dit als de juiste keuze. Emiel en Chaja hebben zo ontzettend veel kennis en weten dit erg goed te delen. Het voelde voor mij dan ook logisch om door te gaan met de opleiding tot revalidatie trainer.

Waarom dan de instructeursopleiding?
Een paard kunnen revalideren is natuurlijk top, maar de eigenaar moet tijdens en na dit proces ook zelf met het paard aan de slag kunnen. Daarom leek het mij goed om ook de instructeursopleiding te volgen. Zo heb ik niet alleen de technieken van het Freestyle Systeem geleerd, maar ook hoe het lesgeven werkt.

Passie voor het delen van kennis
Tijdens de instructeursopleiding heb ik gemerkt dat ik lesgeven onwijs leuk vind om te doen. Kennis delen is sowieso een passie van mij. Of dat nou via een workshop of lezing is, of tijdens een behandeling of een les. Ik doe het allemaal even graag.

Wil je meer weten of meteen een les/behandeling inplannen? Of vind je het leuk om een lezing/workshop te organiseren op jouw locatie?
Neem dan contact op via mieke@equineflex.nl of stuur een whatsappje naar 062037147

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close