Behandelingen

Bewegingstherapie

Wat is bewegingstherapie?
Bewegingstherapie is een combinatie van massagetechnieken, mobilisatie en stretchen. Het doel van bewegingstherapie is om jouw paard zo optimaal mogelijk te laten bewegen.


De eerste behandeling
Tijdens een eerste behandeling neem ik allereerst een anamnese af. Vervolgens ga ik het paard inspecteren in stand en alvast even voelen.Daarna wil ik het paard zien bewegen. Na het bewegingsonderzoek ga ik normaals voelen en begin ik aan het zogeheten functieonderzoek. Hierbij test ik verschillende gewrichten. Dit onderzoek vloeit over in de behandeling.

Tijdens de behandeling maak ik gebruik van verschillende massagetechnieken om weefsels op te warmen, spanning weg te nemen en doorbloeding te verbeteren.
Naast de massagetechnieken ga ik verschillende gewrichten mobiliseren om de beweging te verbeteren, een toename in gewrichtsvloeistof te veroorzaken en de bewegingsuitslag te vergroten.
Ook pas ik verschillende stretches toe en geef ik jou, als eigenaar, eventueel oefeningen mee.
Na de behandeling stellen we een behandelplan op. Aan de hand hiervan zullen verdere behandelingen verlopen.

Bewegingstherapie is ook preventief in te zetten als controle en om je paard lekker los te maken en houden.

Ontspanningstherapie
Ontspanningstherapie is gebaseerd op verschillende massagetechnieken en de eerste technieken van de Masterson Method. Het doel van ontspanningstherapie is de ontspanning van jouw paard. Een paard dat ontspannen is zal losser bewegen en zit lekkerder in zijn vel. 

 

Wil je meer informatie over deze behandelingen of een afspraak inplannen?
Neem dan vrijblijvend contact op via mieke@equineflex.nl of 06-20371477(kan ook via whatsapp).

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close