Lessen

Welzijn voorop!
Bij mijn lessen staan welzijn van zowel paard als mens voorop. Ik vind het belangrijk dat jullie samen, in jullie eigen tempo, kunnen leren. Zo waarborgen we welzijn en plezier voor paard en mens!

Bij mij kun je lessen volgen in de volgende technieken:

Loswerken
Loswerken is het werken met een loslopend paard in een afgesloten, vierkante ruimte van ongeveer 15 x 15 meter.
Met het loswerken krijgen we controle over de looprichting en de loopsnelheid van het paard. Daarnaast stellen we de leiderschap verhouding vast.
Met het loswerken verbeteren we de communicatie tussen mens en paard. We werken ook aan de balans, conditie en spieropbouw van het paard.
Tijdens het loswerken werken we ook aan het vertrouwen tussen mens en paard. 

Het loswerken legt een stabiele basis voor grondwerk, longeren, dubbele lange lijnen en het rijden.

Grondwerk
Grondwerk is het werken met een paard vanaf de grond door middel van lichaamstaal. Dit wordt gecombineerd met het gebruik van een leadrope en halster.
Met het grondwerk krijgen we controle over de looprichting en de snelheid van het paard aan de hand. Door middel van grondwerk leren we het paard om te wijken voor fysieke druk. In het grondwerk zitten veel oefeningen waarmee je werkt aan gehoorzaamheid.
Het grondwerk verbeterd de communicatie, bevestigd de leiderschapspositie en draagt bij aan het vertrouwen tussen mens en paard.

De hulpen van het grondwerken worden gebruikt in het werken aan de dubbele lange lijnen en bij het longeren. Ook in de omgang met paarden zul je veel profijt hebben van het grondwerk.

Dubbele lange lijnen
Tijdens het werken aan de dubbele lange lijnen combineren we hulpen door middel van lichaamstaal met het gebruik van twee lange lijnen.
Met de dubbele lange lijnen kunnen we teugelhulpen aanleren, het paard een rijtypische houding aanleren en controle krijgen over de richting en de snelheid.
Ook het werken aan de dubbele lange lijnen zorgt voor verbetering in de communicatie, het bevestigen van de leiderschapspositie en het versterken van de vertrouwensband tussen mens en paard. 

Het werk aan de dubbele lange lijnen kan elk paard helpen met de rijtypische balans.

Longeren
Vaak hoor ik dat mensen niet longeren omdat ze niet goed weten wat ze doen, of omdat ze het saai vinden. Longeren kan echt heel veel voor jouw paard betekenen.
Weet jij niet goed hoe je moet longeren, waar je op moet letten of hoe je het leuker en uitdagender kunt maken? Dan help ik je graag verder!

Wil je meer informatie over één van deze technieken of een les inplannen? Neem dan vrijblijvend contact op via mieke@equineflex.nl of 06-20371477(kan ook via whatsapp).

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close