Grondwerk

Duidelijke basis afspraken maken met jouw paard

De communicatie met jouw paard begint niet pas als je gaat trainen. Zodra je in de buurt van jouw paard bent communiceer je al met je paard. Met grondwerk maken we duidelijke basis afspraken die altijd en overal gelden. Zo wordt de omgang met jouw paard fijner en makkelijker.

Grondwerk is een combinatie van het werken met lichaamstaal en het gebruik van een leadrope en trainingshalster. We gebruiken simpele basisoefeningen met grote resultaten. 

Met het grondwerk krijgen we controle over de looprichting en de snelheid van het paard aan de hand. Door middel van grondwerk leren we het paard ook om te wijken voor fysieke druk. In het grondwerk zitten veel oefeningen waarmee je werkt aan gehoorzaamheid.

Door grondwerk te doen verbeter je de de communicatie, bevestig je de leiderschapspositie en draag je bij aan het vertrouwen tussen jou en jouw paard.

De hulpen van het grondwerken worden gebruikt in het werken aan de dubbele lange lijnen en bij het longeren. Met diverse oefeningen kunnen we het paard hierop voorbereiden.

%d bloggers liken dit: