Over Equine Flex

ob·ses·sie (de; v; meervoud: obsessies)dat wat iemand onophoudelijk in zijn gedachten bezighoudt

Ken je dat? Het gevoel dat iets je niet meer loslaat. Dat heb ik met ‘paardenwelzijn’.
Als jong meisje ben ik begonnen met paardrijden op de manege. Eerst reed ik alleen in de lessen maar toen ik wat ouder werd was ik hele dagen op de manege te vinden. Ik hielp met het uitmesten, borstelen en opzadelen van de paarden en pony’s. In mijn tienerjaren kreeg ik een lease-paard. Toen ik dat paard reed, ben ik voor het eerst echt gaan nadenken over het houden en trainen van paarden. Het zat me niet lekker dat problemen vaak werden opgelost met dwang en geweld, zonder na te gaan wat de oorzaak was.
Het was voor mij dan ook een logische stap om de HBO-opleiding Diermanagement te gaan doen, in Leeuwarden. Hoewel ik aan het begin van mijn opleiding niet zeker wist of ik wel ‘in de paarden’ wilde werken, kwam ik daar toch al snel op uit. Mijn major keuze werd dus toch ‘Paard&Management’ gecombineerd met de major ‘Dieren in de Zorg’.
De major ‘Paard&Management’ (en mijn studie) heb ik afgesloten met het onderzoek ‘Elk paard heeft het goed’. Dit is een onderzoek naar de wensen en behoeften van betrokken in de paardensector, waar het aankomt op (het meten van) paardenwelzijn.

Paardenwelzijn is inmiddels voor mij een ‘obsessie’, het spookt voortdurend door mijn gedachten. Vanuit deze passie is ‘Equine Counseling’ ontstaan.
Tijdens mijn HBO opleiding kreeg ik mijn eigen paard, Rav. Rav heeft een bekkenbreuk gehad toen hij jong was en door hem raakte ik gefascineerd door de beweging van het paard. Na mijn HBO opleiding heb ik dan ook een opleiding tot tot bewegingstherapeut voor paarden gevolgd. Vanuit deze opleiding is de naam ‘Equine Flex’ ontstaan. Ik heb op deze opleiding erg veel geleerd maar het riep ook nog meer vragen op.
Uiteindelijk zijn ‘Equine Counseling’ en ‘Equine Flex’ samengevoegd onder de naam ‘Equine Flex’. 

Daarom ben ik de opleiding tot paardenwelzijnsadviseur gaan volgen bij de Freestyle Academy, als voorbereiding op de opleiding tot revalidatietrainer.  Tijdens deze opleiding kwam ik de Masterson Method tegen. Een hele lichte methode om het paard te helpen ontspannen. Deze methode vind ik fantastisch en daarom ga ik ook daarvoor het cerficeringsprogramma volgen.

Al met al denk ik dat ik, zeker als het op paarden aankomt, nooit volledig uitgeleerd zal zijn.
Wil je mij volgen op mijn reis naar meer kennis? Volg mij dan op Facebook en/of Instagram!

Opleidingen:

2018/2019 Revalidatie training niveau 1 / Freestyle Academy
2018/2019 Niveau 1 basisinstructeur freestyle / Freestyle Academy
2018 Paardenwelzijnsadvies / Freestyle Academy
2017 Paardenbewegingstherapie / Moravita ISHAS
2016 HBO Diermanagement / Hogeschool Van Hall Larenstein