Loswerken

Leren communiceren op een manier die begrijpelijk is voor jouw paard

Misschien is het je wel eens opgevallen hoe subtiel paarden onderling communiceren. Een zwiep van de staart of een oor dat draait zegt de andere paarden al genoeg. De communicatie loopt voornamelijk via lichaamstaal

Ook in onze communicatie met paarden is lichaamstaal van groot belang. Ik zie nog regelmatig dat er een hulp wordt gegeven maar dat de lichaamstaal van de trainer iets anders zegt. Dit is zeer verwarrend voor het paard.

En niet alleen in de training maar in alles wat we met ons paard doen gebruiken we (onbewust) lichaamstaal. Wil jij hier bewust mee aan de slag? Dan is loswerken zeker iets voor jou!

Loswerken is het werken met een loslopend paard in een afgesloten, vierkante ruimte van ongeveer 15 x 15 meter. De grootte kan worden aangepast op de grootte, leeftijd en het opleidingsniveau van het paard.

Met het loswerken krijgen we controle over de looprichting en de loopsnelheid van het paard. Daarnaast stellen we de leiderschap verhouding vast.
Met het loswerken verbeteren we de communicatie tussen mens en paard. We werken ook aan de balans, conditie en spieropbouw van het paard.

Tijdens het loswerken werken we ook aan het vertrouwen tussen mens en paard. 

Het loswerken legt een stabiele basis voor grondwerk, longeren, dubbele lange lijnen en het rijden.

%d bloggers liken dit: